Matthijs Jansen

Matthijs was in 2019 de eerste medewerker binnen het Lighthouse team.
Na zijn studie Natuurwetenschappen en Innovatiemanagement (Universiteit Utrecht) is Matthijs vanaf 2013 werkzaam binnen de duurzame energie sector. Zijn carrière begon met de uitdaging om zonne- en windenergie projecten innovatief aan te sluiten op het elektriciteitsnet om zodoende de energietransitie te stimuleren. Vanuit die werkervaring de overstap gemaakt naar de kant van de initiatiefnemer voor ontwikkeling en realisatie van windparken.

Matthijs heeft ervaring in het verkrijgen van vergunningen en het begeleiden van de onderbouwende (technische) studies, het verkrijgen van subsidies en het waarborgen van vergunningsvoorschriften en omgevingsaspecten gedurende de realisatie fase. Vanuit deze basis vervult hij vaak een coördinerende rol binnen de ontwerp-  en contractering fase.

Matthijs is enthousiast en biedt graag structuur binnen projecten. Met zijn proactieve houding is hij graag een stuwende kracht binnen een projectteam. Gedreven vanuit zijn opleiding  maakt hij graag de verbinding tussen  de technische mogelijkheden, maatschappelijke haalbaarheden en de economische aspecten van een project.